Tak Setuju Vida Kahwin, Cik B Dedah Dirinya Tak Ngam Dengan Iqbal Dan Selalu Gaduh

Sekarang ini sedang hangat berita mengenai usahawan kosmetik terkenal Datuk Seri Vida yang dikhabarkan akan berkahwin dengan bekas pembantu peribadinya iaitu Iqbal Zulkefli. Namun, timbul persoalan sama ada Datuk Seri Vida sudah memberitahu sendiri perkara tersebut dengan anaknya yang dikenali sebagai cik B. Hal ini kerana Datuk Seri Vida sendiri mengakui tidak ‘berani’ untuk memberitahu anaknya itu mengenai perkara tersebut.Tak Setuju Vida Kahwin, Cik B Dedah Dirinya Tak Ngam Dengan Iqbal Dan Selalu Gaduh

Dalam satu temubual bersama ‘Melodi’, Cik B mengakui tidak bersetuju dengan keputusan Vida untuk mendirikan rumah tangga selain niatnya yang ingin memiliki anak lagi. Cik B menjelaskan perbezaan umur antara mereka merupakan salah satu faktor dia tidak merestui perkahwinan tersebut.

Saya deep down saya sangat kurang setuju. Ye lah, mama umurnya pun dah tua, abang Iqbal baru umur 25. Macam mana abang Iqbal ni umur 25 ni suka orang tua. Mesti ada sebab tau. Macam saya memang sangat tak setuju mama dia nak anak lagi. Cukup lah saya dengan Kacak sahaja. Mama ni bila dia bercinta, dia macam cinta buta.

Ya betul disebabkan faktor usia saya tidak merestui. Dan kalau mama dijodohkan dengan orang yang tua, sepadan umur, tak kisah what gonna be happen sebab mama tak suka orang tua. Mama memang suka orang muda juga.Tak Setuju Vida Kahwin, Cik B Dedah Dirinya Tak Ngam Dengan Iqbal Dan Selalu Gaduh

Selalu Bergaduh dengan Iqbal

Tidak terhenti di situ, Cik B turut mendedahkan bahawa dia dan Iqbal tidak mempunyai hubungan yang baik malah mereka seringkali bergaduh.

Saya dengan abang Iqbal ni memang tak ngam. Saya selalu gaduh dengan dia. Gaduh tu bukan gaduh biasa biasa. Saya gaduh dengan dia memang luar biasa. Hubungan kami memang sangat renggang. Saya tak nak komen banyak, sebab banyak saya nak cakap tapi saya biarlah pada diri saya sendiri.

Menurut Cik B, pada awalnya dia menyangka kontroversi perkahwinan Vida dan Iqbal hanyalah marketing semata-mata namun lama kelamaan isu itu dilihat semakin serius. Namun, sekiranya benar mereka berjodoh, Cik B berharap agar ibunya akan mengecapi kebahagiaan.Tak Setuju Vida Kahwin, Cik B Dedah Dirinya Tak Ngam Dengan Iqbal Dan Selalu Gaduh

Sebenarnya saya ingatkan marketing tapi nampak macam betul betul pulak. Ya Allah takutnya tapi harap-harapnya memang marketing lah. Saya pun macam tak nak lah ada ayah baru. Saya pun dah cukup dah ada 5 ayah.

Kalau jodoh mama dengan abang Iqbal saya harapkan mama happy, ikutlah mama nak buat apa. Saya memang taknak mama kahwin dengan abang Iqbal.

Dalam kesempatan itu, Cik B sempat memberi pesanan kepada Vida supaya dapat berfikir dan menilai niat seseorang yang ingin mendekati dirinya adakah orang tersebut benar-benar mencintainya atau sebaliknya.

Sumber: Melodi, OHBULAN

Facebook Comments Box

Leave a Reply