Kanak-kanak 3 Tahun Terbelit Tali Layang-layang Dan Terbang Di Udara

Kanak-kanak 3 Tahun Terbelit Tali Layang-layang Dan Diangkat Terbang Di Udara Bersama Dengan Layang-layang Terbabit.arenagempak.com - Kanak-kanak 3 Tahun Terbelit Tali Layang-layang Dan Terbang Di Udara

Seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun di Taiwan, dilaporkan selamat selepas dirinya terbelit tali layang-layang sehingga terangkat beberapa meter ke udara.

Channel News Asia (CNA) melaporkan kanak-kanak yang tidak dikenali identitinya itu mengambil bahagian dalam festival layang-layang di bandar tepi laut, Nanliao, sebelum terperangkap pada layang-layang gergasi berwarna oren.

arenagempak.com - Kanak-kanak 3 Tahun Terbelit Tali Layang-layang Dan Terbang Di Udara arenagempak.com - Kanak-kanak 3 Tahun Terbelit Tali Layang-layang Dan Terbang Di Udara
Rakaman video di lokasi kejadian menunjukkan kanak-kanak terbabit berpusing beberapa kali di udara sambil disaksikan kumpulan orang dewasa yang berkerumun, selama kira-kira setengah minit sebelum ‘mendarat’ semula ke tanah dengan tangan terentang.

arenagempak.com - Kanak-kanak 3 Tahun Terbelit Tali Layang-layang Dan Terbang Di Udara

Laporan berita menyatakan bahawa kanak-kanak itu ketakutan, namun tidak mengalami sebarang kecederaan fizikal dalam insiden berkenaan.

VIDEO:

3-year-old gets caught in kite strings, lifted high into the air at Taiwan festival

A girl is lifted high into the air after getting caught in kite strings in Nanliao, Taiwan. Full story: https://cna.asia/32Cfn8h(Video: APTN/Dainese Hsu, Kao Hsiao-chun)

Posted by CNA on Sunday, 30 August 2020

Pihak berkuasa di Hsinchu menghentikan festival layang-layang itu selepas kejadian terbabit.

Facebook Comments Box

Leave a Reply