Pura-pura Pengsan Selama 3 Hari Untuk Menipu Polis, Lelaki Mengalah Selepas Terhidu Bau Kari

Seorang suspek dilapor telah berpura-pura pengsan selama tiga hari setelah ditangkap dan akhirnya terpaksa ‘menyerah kalah’ setelah bau masakan ‘menangkap’ hidungnya dan membuatkan dia terjaga dari ‘pengsan’.Pura-pura Pengsan Selama 3 Hari Untuk Menipu Polis, Lelaki Mengalah Selepas Terhidu Bau Kari

Menurut Global Times, suspek dari Hubei China itu terjaga dari ‘pengsan’ yang dibuatnya apabila terbau kari ketika seorang pegawai polis sedang makan nasi daging kari di sisinya. Malah, suspek tersebut mengatakan bahawa makanan itu ‘berbau sangat sedap’ untuk perutnya yang kosong.

Lelaki itu telah ditangkap kerana disyaki melakukan penipuan pada 7 Julai. Namun, untuk mengelakkan siasatan terhadapnya, dia memutuskan untuk berpura-pura mengalami trauma dan berpura-pura pengsan di depan polis, menurut pengakuannya seperti yang dilaporkan Global Times.

Pura-pura Pengsan Selama 3 Hari Untuk Menipu Polis, Lelaki Mengalah Selepas Terhidu Bau Kari

Setelah dihantar ke hospital, doktor mencuba pelbagai rawatan untuk ‘membangunkannya, tetapi semuanya gagal.

Pada hari ketiga ‘pengsannya’, lelaki itu akhirnya ‘bangun’ dengan sendiri ketika seorang polis sedang makan nasi daging kari berdekatan tempat tidurnya.

“Bau nasi itu sangat kuat, dan menyebar ke seluruh ruangan ketika saya memakannya,” kata pegawai itu. Tambah pegawai itu, suspek kemudiannya mula menggerakkan kepalanya dan perlahan-lahan bangun.

Pura-pura Pengsan Selama 3 Hari Untuk Menipu Polis, Lelaki Mengalah Selepas Terhidu Bau Kari
Foto Hiasan

Suspek akhirnya mengaku bahawa makanan itulah yang akhirnya membuatnya ‘menyerah kalah’. “Saya tidak makan selama tiga hari. Perut kosong saya tidak dapat menahan lagi ketika menghidu makanan di sekeliling saya.”

Sumber: Siakapkeli

Facebook Comments Box

Leave a Reply