Bertahun Berusaha Jumpa Doktor-doktor Pakar Untuk Dapatkan Anak, Siti Elizad Menangis Dihina Mandul Oleh Seorang Lelaki

Pelakon popular Siti Elizad sedih dan kecewa apabila dihina dan dikatakan mandul oleh seorang pengguna laman sosial.Bertahun Berusaha Jumpa Doktor-doktor Pakar Untuk Dapatkan Anak, Siti Elizad Menangis Dihina Mandul

Elizad berkata, tindakan individu yang menggunakan akaun Zain Rashdan itu adalah keterlaluan dan biadab.

“Saya jarang melayan komen bodoh macam ini. Tapi apabila dia menggunakan perkataan mandul, ia sangat menyakitkan saya. Dia siapa nak cakap saya mandul? Dia siapa nak persoalan saya boleh beranak ke tak? Jantung rasa nak tercabut. Sedih sangat. Adakah dia suka kalau saya bercerai berai sebab belum ada zuriat?

“Saya menangis meluahkan perkara ini. Dia tahu ke saya ini solat atau tak? Pernah kerjasama dengan saya? Adakah dengan bersedekah, bangun solat malam, mengaji, pakai telekung atas sejadah dan segala amalan perlu dimuat naik di Instagram? Lain orang lain caranya.

Bertahun Berusaha Jumpa Doktor-doktor Pakar Untuk Dapatkan Anak, Siti Elizad Menangis Dihina Mandul

“Saya tidak perlukan perhatian sebegitu. Saya gembira dengan kehidupan ini. Dapat anak atau tak, itu kerja Allah SWT.

Cuma, tiada siapa boleh cakap mandul pada saya,” katanya.

Dalam masa sama, Elizad juga penyampai radio Sinar menjelaskan betapa dirinya berusaha keras untuk mendapatkan zuriat.

Bertahun Berusaha Jumpa Doktor-doktor Pakar Untuk Dapatkan Anak, Siti Elizad Menangis Dihina Mandul
Komen biadap ‘Zain Rashdan’

“Dia tahu tak saya ini berusaha keras macam nak mati nak dapatkan zuriat sendiri. Setiap hari dalam solat menangis, minta pada Allah jangan biarkan saya keseorangan tanpa zuriat. Menangis kecewa sebab tiada peneman umur dah macam ni.

“Saya ini bertahun pergi jumpa segala doktor pakar dan pergi seluruh pelusuk berubat. Cucuk sana sini, sakit tahu tak? Yang dia dengan mudahnya cakap saya mandul.

“Apa dia rasa? Keluarga saya rasa? Orang yang tahu dan nampak saja saya bersusah payah berulang alik, tahan sakit nak dapatkan anak,” katanya.

Susulan itu, Elizad sudah membuat laporan di Balai Polis Bukit Jalil.

Bertahun Berusaha Jumpa Doktor-doktor Pakar Untuk Dapatkan Anak, Siti Elizad Menangis Dihina Mandul

“Saya jarang ambil kisah dan tak maafkan orang. Tapi kali ini hati saya luluh sangat. Tuhan saja tahu.

“Saya sudah buat laporan polis. Terima kasih banyak Puan Farhana dan semua anggota polis yang membantu juga Inspektor William di Balai Polis Sungai Besi.

“Kepada abang yang bela saya dalam video tanpa saya kenali dia terima kasih banyak. Juga mereka yang sentiasa menyokong dan memberi kata-kata semangat buat saya . Hanya Allah sahaja yang mampu membalas segala kata-kata kebaikan anda. Selebihnya tunggu esok untuk tindakan selanjutnya,” katanya.

Dalam masa sama, Elizad sudah menyerahkan perkara itu kepada peguam.

Sumber: HMETRO

Facebook Comments Box

Leave a Reply