Beli Bungkusan Salad, Pelanggan Terkejut Menemui Ular Berbisa Dalam Plastik Yang Disangka Cacing

Seorang lelaki yang dikenali sebagai Alex White membeli bungkusan salad dari sebuah supermarket di Sydney, Australia.Beli Bungkusan Salad, Pelanggan Terkejut Menemui Ular Berbisa Dalam Plastik Yang Disangka Cacing

Di rumah dia pun membuka bungkusan salad yang dibelinya, namun terkejut apabila melihat benda bergerak-gerak seakan cacing besar tersembunyi di dalamnya. Kemudiannya, Alex bertambah terkejut apabila mendapati ‘cacing’ itu tiba-tiba menjelirkan lidah!

Dia sedar ianya bukan cacing kerana cacing tidak mempunyai lidah tetapi ianya merupakan seekor ular!

Beli Bungkusan Salad, Pelanggan Terkejut Menemui Ular Berbisa Dalam Plastik Yang Disangka Cacing

“Saya agak panik ketika melihat lidah kecil ini keluar dari mulutnya. Ketika itulah saya sedari ianya ular bukannya cacing kerana cacing tidak mempunyai lidah,” kata White.

Menurut Alex dan pasangannya, ular tersebut kemudian bergerak dan seakan cuba melarikan diri dari bungkusan salah tersebut namun dengan pantas ditangkap semula oleh mereka. Ular itu kemudian dimasukkan kedalam bekas makanan plastik bersama-sama dengan salad yang dibeli mereka.Beli Bungkusan Salad, Pelanggan Terkejut Menemui Ular Berbisa Dalam Plastik Yang Disangka Cacing

Mereka memanggil organisasi penyelamat hidupan liar WIRES dan seorang pakar datang dan mengambil ular tersebut pada waktu malamnya. Sebelum kedatangan pakar terbabit, mereka diberitahu oleh pihak WIRES agar segera pergi ke hospital jika ada digigit.

Rupanya ular tersebut adalah spesies paled-headed snake dan meskipun saiznya kecil tapi sangat berbisa dan agresif.

Facebook Comments Box

Leave a Reply